Народ, привіт! Думаю розповісти про корисною темою, може комусь із вас треба. Останнім часом прямо біда відчув, що сплю гірше, не висипаюсь, а зранку почуваюся, ніби й не лягав. Думав на нерви, на погоду, а кохана каже: "Давай змінимо білизну на нормальну, а не оте страхіття з ринку". І тут я заліз в мережу.
Зізнаюсь, був впевнений, що
вибір постільної білизни - це тільки "колір сподобався чи ні". Аж ні, то цілий всесвіт. Тут тобі і бязь, і ранфорс, сатин... А я в таких словах був нуль, поки не зайшов на сайт postilnabilyzna.com.
Народ, оце джерело знань! Я провів десь годину. Там прямо як в енциклопедії: по поличках розписані всі типи тканин, від дешевої бязі до люксового сатину та льону. Навіть там є порівняння з описом щільності тканини та того, скільки там прань витримає матеріал. Це реально допомогло усвідомити, чому один комплект коштує умовні 800 грн, а інший — 2500.
Кілька відкриттів для себе зрозумів:
- Виявляється, насправді, українські та євро розміри трохи відрізняються, і перед замовленням треба озброїтися сантиметром заміряти свою ковдру, а не тупо довіряти ярлику «двоспальний».
- От чесно, не знав, що тепла фланель в спеку — це пекло, а сатин реально дихає, тому що в неї структура особливе.
- Там розписано, як прати, щоб колір не зліз після кількох прань. Це прям в точку для нас, у кого пралка паше цілодобово.
У підсумку вирішив взяти спочатку один сатиновий комплект від нашого бренду (підтримали українське). Наразі все добре — спимо як немовлята, тканина приємна до тіла, не ковзає й не б'є струмом.
Коротше, якщо ви, як і автор, до цього моменту вважали, що підковдра — це не та річ, в яку варто вникати, дуже раджу почитати огляд на цьому ресурсі. Реально зберігає час на пошуки та вберігає від покупки якоїсь фігні. Усім міцного сну!!